Se alle bedrifter

ELTORQUE AS utvikler og produserer elektriske, vedlikeholdsfrie aktuatorer og ventilstyresystemer til de fleste bruksområder innenfor maritim og landbasert industri.

Siden 1996 har Eltorque AS utviklet et elektrisk motordesign basert på permanent magnet (PM) teknologi, egnet til formål som krever høyt dreiemoment med lavt turtall. Eltorques konsept var å utvikle, produsere og markedsføre elektromekaniske maskiner for posisjonering og kontrollert rotasjonsbevegelse. I 1999 introduserte selskapet Eltorque aktuator på markedet med 40 enheter på tråleren «Smaragd». Siden da har fartøyet vært i drift med et velfungerende ventilkontrollsystem. Etter den tid har Eltorque aktuatorer blitt installert på mer enn 300 fartøyer innen ulike segmenter, med installasjoner på opptil flere hundre enheter.

 Eltorque tilbyr en 100% vedlikeholdsfri aktuator, spesielt konstruert for skip- og offshoreinstallasjoner. Gjennom en radikal idé og intensiv innsats, har Eltorque vært i stand til å introdusere en av verdens beste serieproduserte elektriske aktuatorer.

Med Eltorque aktuatoren som kjerneprodukt, har de også utviklet et eget Eltorque Ventilstyringssystem (EVCS). Her tilbyr de skreddersydde løsninger i henhold til tekniske spesifikasjoner. Bedriften fokuserer på brukervennlighet og effektivitet når tidspresset er høyt, med lett tilgang til kontrollfunksjoner og med god oversikt over andre viktige parametre.